На Житомирщині стартувала “Зірниця”

На базі 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ, стартував міський етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри “Зірниця”.

Бригадою командує гвардії полковник Олександр Нестеренко.

Для участі в першому початковому етапі до частини прибуло близько 150 учнів з 11 шкіл та гімназій міста Новоград-Волинський.

– З року в рік у Новоград-Волинському гарнізоні Всеукраїнська військово-патріотична спортивна гра “Зірниця” проводиться саме на базі нашої частини, – зауважив заступник командира бригади по роботі з особовим складом гвардії підполковник Василь Стасієв.

Міський етап “Зірниці” розпочався для Новоград-Волинських школярів конкурсом строю та пісні.

І старшокласники, і маленькі школярі викладалися на стройовому плацу, як могли, карбуючи крок та співаючи патріотичні пісні.

Перемогла команда навчально-виховного комплексу “Гімназія” під керівництвом капітана команди шестикласника Романа Романчука.

З плацу конкурсанти перемістилися до клубу військової частини, де змагалися у виконавській майстерності.

Кожна команда представила на розсуд компетентного журі, до якого увійшли кращі офіцери та контрактники бригади, свій номер художньої самодіяльності, а відкрив концертну програму яскравим виступом вокально-інструментальний ансамбль бригади “Гвардієць”.

Саме у виконанні патріотичної пісні також відзначилася команда Романа Романчука.

Учасники Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри змагатимуться на влучність стрільби, спритність, витривалість та силу під час проведення інших конкурсів та змагань.