В Житомирі на зоні повісився громадянин Польщі

25 травня у Житомирській виправній колонії (№4) на території виробничої зони співробітники установи виявили повішеним засудженого К., який працював у третю зміну.

Черговий фельдшер констатував біологічну смерть засудженого К., що сталася внаслідок самогубства через повішання.

Про це Репортер Житомира проінформував головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області Віталій Бабич.

Слідчооперативна група Богунського РВ УМВС України в Житомирській області зареєструвала подію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Самогубця К. 1959 року народження, громадянин Польщі.

Був засуджений у 2012 році Любомльським районним судом Волинської області за ст. ст. 307 ч.3; 305 ч.3; 70 КК України на 9 років 2 місяці позбавлення волі за вчинення контрабанди через державний кордон України психотропної речовини в особливо великих розмірах.

У Житомирській виправній колонії (№4) перебував з 1 грудня 2012 року.

За час перебування в установі характеризувався посередньо, порушень вимог режиму не допускав, до дисциплінарної відповідальності не притягувався, не заохочувався.

Видимих причин для скоєння самогубства засудженим К. не було. На відповідному профілактичному обліку як особа, схильна до самогубства, він не перебував. Під час перевірки передсмертної записки чи листа прощального змісту не було виявлено.

За результатами проведеної перевірки управлінням ДПтС України в Житомирській області буде надано додаткову інформацію про обставини цієї події.

Протягом 2013 року у Житомирській виправній колонії (№4), Райківській виправній колонії (№73) та Житомирській установі виконання покарань (№8) були попереджені 3 спроби самогубства двох засуджених та одного ув’язненого.