В Житомирі напередодні 9 травня традиційно в Драмтеатрі вшанували ветеранів. ФОТО

Напередодні святкування 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Житомирському драмтеатрі пройшов традиційний святковий концерт.

Керівники області та міста під час урочистостей вручили ветеранам нагороди, відзнаки, цінні подарунки та грошові премії.

Розпорядженням міського голови Житомира за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління, активну громадянську позицію нагороджено цінним подарунком голову Житомирської міської ради ветеранів та учасників бойових дій Анатолія Трещова, також голову Корольовської ради ветеранів та учасників бойових дій Василя Шувалича.

Про це інформує прес-служба міської ради Житомира.

Житомирський міський голова Володимир Дебой звернувся до присутніх ветеранів зі словами вдячності: «Я низько вклоняюсь ветеранам за їхні подвиги. Ми бережемо пам’ять про ці героїчні вчинки, саме тому робимо все можливе, щоб дати ветеранам тепло і любов. Ми зобов’язані шанувати цих великих людей».

В Житомирі відроджують військово-патріотичні традиції.

В ці дні визначили переможців міського етапу військово-патріотичної гри «Зірниця».

Привітав ветеранів та присутніх у залі і голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук: «День Перемоги – це світле і радісне свято, водночас – це тяжкі спогади про трагедії мільйонів людей. Адже близько 620 тисяч людей Житомирщини загинули під час Великої Вітчизняної війни. Хочеться висловити велику вдячність ветеранам, які подарували нам цю перемогу, побажати їм міцного здоров’я та оптимізму».

Голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський каже, що немає в Україні жодної родини, яку б оминула Велика Вітчизняна війна.

Лише в Житомирській області на меморіальних дошках записано 40 тисяч імен тих людей, які загинули під час війни. “Я вітаю всіх присутніх зі святом Перемоги, а ветеранам хочу побажати здоров’я та довголіття”, – сказав голова облради.

ФОТО прес-служби міськради: