Відродження табору “Супутник” в Житомирі. ФОТО

В 2011-му році з дитячого оздоровчого табору “Супутник”, що в межі Житомира, вивезли 12 “камазів” зі сміттям.

До цього табір з кожним роком занепадав. Його, так би мовити, готували до приватизації. Тих, хто “махнув рукою” на “Супутник” не зупиняв той факт, що цей табір залишився єдиним дитячим оздоровим закладом в Житомирі, який перебуває в комунальній власності.

Раніше система оздоровчих таборів була потужною. Житомир оточений таборами відпочинку й лікування. Щоправда, нині всі вони, або занедбані, або приватизовані.

Місце розташування “Супутника” – мальовничий сосновий ліс вкінці Богунії. Тут чудове місце для відпочинку дітей.

Принаймні зараз, через декілька років після того, як табір вберегли від відчуження й передали на баланс КП “Реклама” – раніше він був у підпорядкуванні ЖТТУ, в якого й без “Супутника” проблем вистачає по саму зав’язку (невчасне й не в повному обсязі погашення державою збитків за пільгове перевезення пасажирів).

Результати господарської діяльності начальника КП “Реклама” Володимира Шуста щодо відродження “Супутника” відзначає міський голова Володимир Дебой. Каже – керівник на своєму місці.

З кожним міжсезонням табір стає все кращим й кращим. На підготовку до сезону 2013 міська рада спрямувала 300 тисяч гривень.

1. Встановлено металопластикові вікна в корпусах 1 й 3.

2. Замінено зовнішні вітражі, вікна та двері в корпусах 4 й 5.

3. Зашито гіпсокартоном внутрішні стіни та стелю в корпусі 1.

4. Проведено каналізацію та водовідведення до надвірних туалетів, встановлені умивальники.

5. Озеленено територію декоративними деревами квітами, встановлено фігурки казкових персонажів – леви, ведмеді, мураха-робітник, білочка, заєць, інші скульптури.

Але це не все. Сесія міської ради вже виділила 400 гривень на спорудження в таборі “Супутник” басейну. Роботи розпочнуться в червні. Це буде відкритий басейн з підігрівом води, розміром 7 на 15 метрів. Дітям літом тут буде справжній рай.

В таборі дітей годують 6 разів на добу.

Міський голова не відмовляється від наміру зробити “Супутник” придатним для зимового відпочинку – проведуть опалення й можна буде відпочивати.

Крім цього – для збільшення кількості дітей в літній сезон господарське приміщення переобладнають в житлову зону. Це дозволить на 30 діток приймати більше за одну табірну зміну (за весь сезон – на 120 дітей більше).

Таке рішення прийнято з огляду на те, що бажаючих відпочивати в “Супутнику” більше ніж нині існуючих місць. Вже розкуплені всі путівки на сезон 2013.

І це при тому, що вартість однієї путівки сягає 1900 гривень – це якщо без соцстраха, який відшкодовує 882 гривні (батьки платять 1018 грн).

Володимир Шуст каже, що багато таких, які платять повну вартість – бо не всі охоплені системою соціального страхування, а дітей то оздоровлювати треба.

В “Супутнику” відкрилась перша табірна зміна. Приїхав міський голова Володимир Дебой. Він побажав дітям гарних вражень, веселих табірних днів.

За першу зміну тут вже оздоровлюється 190 дітей повністю безкоштовно – за рахунок міського бюджету. Це діти інваліди, діти-“колясочники” разом з супроводжуючими батьками, діти-сироти, діти з багатодітних родин.

Загалом на оздоровлення в сезоні 2013 дітей в таборі “Супутник” міський бюджет виділив 400 тисяч гривень.

ФОТО Репортер Житомира:

Тут буде басейн. Гроші вже спрямовано.