Житомирський Польський Театр отримав диплом від міністерства культури Польщі

В Житомирі пройшли урочистості з нагоди свята Дня полонії й поляків, які проживають за кордоном, а також Дня Конституції Польщі.

Художній керівник Польського Театру імені Ю.І.Крашевського та Польської студії театральної у Житомирі Микола Варфоломєєв отримав від Надзвичайного і Повноважного посла Республіки Польща в Україні Генрика Литвина Диплом Міністра культури і національного надбання Республіки Польщі

За п’ять років творчий колектив поставив 9 вистав, тричі достойно представляв Житомир на Міжнародному фестивалі польських театрів у Вільнюсі.

Разом із житомирським єврейським театром “Єврейський бульвар” колектив взяв участь у Міжнародному фестивалі єврейських театрів «Блукаючі зірки», побував на гастролях в різних містах України.

За час свого існування Театр став дійсно досить популярним, а його прем’єри чекають не лише в Житомирі, але й в містах по Україні.

Чого варта лише вистава “Балладіна”. З якою польський театр дебютував на столичній сцені і завдяки якій його згадують й донині. Між іншим, ця вистава також стала дебютною й в новому відродженому житті театру в Житомирі й заслуга передовсім у всіх цих успіхах пані Йоланти Уршулі Платек та Миколи Варфоломєєва.

– Для мене це було несподіваною новиною, Але дуже приємною. – ділиться враженнями художній керівник.

9 червня Польський Театр відзначить 5-ту річницу свого відродження. В приміщенні Житомирської обласної філармонії відбудуться урочистості. Початок о 16.00. Колектив театру щиро запрошує усіх прихильників Польського Театру на урочистий концерт.