На Житомирщині рекреаційні майданчики вражають красою й доглядом. ФОТО

Мережу рекреаційних майданчиків “Лісовичок” створюють на Житомирщині.

4 вже відкрито. Найближчим часом планується введення в експлуатацію ще трьох таких об’єктів.

Обабіч трас міжнародного й державного значення працівники лісової галузі облаштовують місця для культурного й зручного відпочинку на природі як подорожніх, так й жителів області, яким хочеться провести день за межами свого населеного пункту.

Житомирським журналістам продемонстрували умови й господарські задуми лісників, реалізовані в симпатичних доріжках для прогулянок, лавочках, альтанках, качелях, місцях для розведення вогню та готування шашликів.

Все це безкоштовно. Варто тільки поводити себе культурно.

Поруч з місцем для відпочинку гостей радо вітає невеличкий магазинчик “Лісовичок”, де можна не лише попити кави-чаю з печивом, а й придбати саджанці декоративних дерев за помірною ціною.

Завдяки мережі “Лісовичок” на Житомирщині відновлена заготівля березового соку. Напій користується попитом. Успіх наштовхнув лісників на те, щоб цього року розпочати консервацію лісових грибів та ягід. Тобто промисел тогівлі дарами лісу, якими багата Житомирщина відновлюється та розвивається.

Перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний каже, що рекреаційні майданчики окрім того, що надають можливість людям відпочивати, виконують важливе завдання – популяризують лісову галузь.

ФОТО Репортер Житомира:

Житомирський лісгосп. Між Житомиром й Коростишевом.

Коростишівський лісгосп. Між Коростишевом й Кочеревом