Житомир став взірцем в Україні, – представництво ЄС

130 осіб високого рівня приїдуть в Житомир на відкриття тижня сталої енергетики.

“Проекти, які демонструє пан Дебой та його команда мають гарний демонстраційний ефект – їх можна відновити в інших містах України.

Міський голова може багато розказати, як отримувати ці гарантії в Україні. Головне про що йдеться – ми повинні підвищити рівень обізнаності населення стосовно енергоефективності”.

Про це сказав Андерс Лунд, менеджер фонду Е5Р в Києві під час прес-конференції в Представництві Європейського Союзу в Україні.

– Заходи відбуваються в Житомирі. Це місто для нас є взірцем як з впровадження проектів з енергоефективності так і з отримання передового позитивного досвіду, який треба розповсюджувати на інші регіони України, – зазначив заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Дубовик.

Він зауважує, що держава зацікавлена в популяризації ідей енергоефективності й енергозбереження серед громадян України.

Європа активно інвестує в ефективне використання енергії. Час займатися енергозбереженням, пояснювати людям нагальність й вигідність економного підходу до споживання енергоносіїв. Ми раді стати гарним прикладом для інших міст в цьому надважливому напрямі. Запрошую в Житомир фіхівців й керівників муніципалітетів на тиждень сталої енергетики, – сказав міський голова Житомира Володимир Дебой.

У рамках тижня відбудуться численні вуличні акції, тематичні виставки, майстерні та презентації.

Їхня мета – привернути увагу громадськості до екологічно безпечних способів використання енергії.

Житомиряни побачать автопробіг екоавтомобілів, навчаться конструювати сонячні колектори, прикрашати еко-торбинки.

Також будуть демонтструватися фільми про зміни клімату, ефективні способи використання енергії та збалансований екологічно безпечний розвиток.