Міліція “відпрацювала” відпочивальників на Довженка в Житомирі

Чинним законодавством за порушення ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Однак завжди знаходяться бажаючі ризикнути й випити там, де можуть за це оштрафувати. Тим більше, що штрафують не завжди, а відворотність покарання робить правопорушення нормою.

Дільничі інспектори Корольовського райвідділу Житомира провели рейд у місцях масового скупчення відпочивальників поблизу торгового центру по вулиці Довженка.

Міліціонери роз’яснювали житомирянам, що вживати пиво та інші алкогольні напої, а також курити в скверах та інших громадських місцях заборонено.

Зухвалих притягнули до адмінвідповідальності.

За декілька днів житомирські міліціонери склали майже 3 десятки протоколів про вчинення адміністративних правопорушень. Найбільше серед них – розпивання спиртних напоїв та поява у нетверезому вигляді у громадських місцях. За цей же період до центру детоксикації направлено десятеро громадян.

Міліція обіцяє проводити такі відпрацювання і надалі у всіх місцях масового відпочинку громадян.