Харчова промисловість Житомирщини: показники

За результатами 7 місяців поточного року на Житомирщині:

– індекс продукції харчової промисловості області склав 108,1;

– обсяг реалізованої продукції сягнув 2,6 мільярди гривень.

Найкраще спрацювали галузі:

– м’ясопереробна (102,1%);
– борошномельно-круп’яна (101,8%);
– молокопереробна (100,8%);
– рибопереробна (107,7%).

Із найважливіших видів продуктів харчування:

– у 4 рази збільшено випуск сиру свіжого неферментованого;
– у 1,3 раза – ковбасних виробів;
– в 1,3 раза – круп;
– в 1,1 раза – йогуртів;
– у 1,5 раза збільшено виробництво пива солодового.

В сільськогосподарських підприємствах області поголів’я великої рогатої худоби м’ясного напряму продуктивності нараховує 7,7 тисяч голів.

Це третій показник в державі після Чернігівської та Волинської областей.

Цю інформацію надав департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.