“Україна – це Європа”: УДАР з байкерами взяв курс на Вільнюс

24 серпня, в День Незалежності України партія “УДАР” розпочинає акцію “Україна – це Європа”.

Активну участь в реалізації цієї ініціативи беруть житомиряни на чолі з головою Житомирської обласної організації партії Рустамом Рауповим.

Близько 20 байкерів зі Львова, Києва та Житомира вирушили із столиці у мотопробіг до Вільнюса, де в листопаді відбудеться саміт Східного партнерства, на якому Україна має підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Учасники пробігу зустрінуться з представниками влади Литви і засвідчать бажання українців рухатися до інтеграції з Європою. Вони проїдуть країнами Євросоюзу: Угорщиною, Польщею, Словаччиною та Литвою.

Старт мотопробігу дав лідер “УДАРу” Віталій Кличко, який проїхав з байкерами вулицями Києва.

“Це символічна акція. Байкери – люди вільні і ми хочемо продемонструвати, що Україна повинна повернутися у велику, вільну та демократичну європейську сім’ю. І що громадяни України прагнуть цього”, – зазначив Віталій Кличко.

Активну участь у акції бере й житомирська команда ударівців, яку очолив житомирянин, Народний депутат України Рустам Раупов. Він не лише любитель екстремальних видів спорту, але й байкер зі стажем.

«Мета нашої акції – показати, що Україна має рухатися у напрямку Європи, до втілення існуючої системи європейських цінностей, захисту і дотримання прав та свобод людини. Наша місія полягає в активному спілкуванні з громадами міст перебування, представниками місцевої влади для обміну досвідом та традиціями.

Кульмінацією нашої акції стане зустріч з представниками Литовського парламенту. Ми вручимо послання від партії та обговоримо перспективи євроінтеграції України», – зауважив голова Житомирських «ударівців».

Маршрут мотопробігу до Вільнюса пролягає через Житомир, Львів, Ужгород, Мишкольц та Варшаву. Зворотній шлях до Києва учасники акції проїдуть через Мінськ та Гомель.