Благодійна організація «Все робимо самі» відзначила свій десятирічний ювілей

Організація за 10 років зайняла гідне місце серед інших громадських організацій міста і завоювала довіру, повагу, шану житомирян. Очолює організацію Богдан Купчинський. Під його керівництвом пройшло більше 220 благодійних заходів.

Організація була нагороджена званням «Благодійник року- 2010» та спеціальним призом «Благодійник року 2009».

Богдан Купчинський розповів, чому він ініціював створення благодійної організації і як зародилась її назва.

Я народився в багатодітній родині, де з шести дітей росло три інваліда. Коли мені було 16 років, помер від інфаркту наш тато, а через рік – від інсульту мама. Ми з братами і сестрами залишилися круглими сиротами. Було неймовірно важко, довелося в прямому сенсі робити все самостійно, приймати рішення , опікатися один одним. Тому, коли виникла ідея створити громадську організацію, яка б допомагала таким же сиротам та дітям – інвалідам, назва «Робимо все самі» виникла сама собою.Так зародилася Житомирська благодійна організація «Все робимо самі».

Один з важливих напрямків роботи організації, збір грошей для дітей, які потребують коштовного лікування.

– За допомогою телемарафонів ми допомагаємо дітям знайти кошти на дороге лікування, – розповів Богдан.- Наприклад, про ту чи іншу дитину знімається короткий відеофільм, який час від часу демонструється по місцевому телебаченню.

За десять років організація «Все робимо самі» зробила багато добрих справ. Її вважають унікальною і кажуть, що подібних організацій по всій Україні не більше трьох.

Свято зібрало безліч людей: були присутні представники Житомирської міської ради, організація ЖОГО «МІР», члени організації
«Все робимо самі», їх родичі, друзі, спонсори.

В 10 годин відбувся майстер клас в шоколадній майстерні по виготовленню цукерок, де діти власноруч змогли виготовляти солодощі.

Під час заходів провели благодійну виставку з продажу робіт прикладного мистецтва. Діти з особливими потребами виставляли свої роботи з бісеру .

Троє юних майстрів продали своїх робіт на 1500 гривень. Зібрані кошти підуть на їх лікування.

Переможець міського рейтингу – конкурсу «Гордість міста- 2013» Артем Кондратюк, гурт «Українські барви» порадували присутніх своїм яскравим виступом.

Виступили колективи, які були неодноразовими учасниками заходів, що їх проводила організація «Все робимо самі», а саме: «Зоряночка», «Ритм», «Тіп -Топ», «Зоряниця», «Фантазія» та інші.

Висадку алеї з квітів «Все робимо самі» на розі вулиць Московської і Лятошинського у зв’язку з дощем перенесли на слідуючи вихідні.

Яскраве свято залишило житомирянам незабутні враження, повідомляє прес служба ЖОГО «МІР».