В Житомирі наносять пластикову розмітку, яка світитиметься вночі. Фото

На пішохідні переходи на майдані Соборному наносять пластикову дорожню розмітку.

В Житомирі нанесуть 290 метрів квадратних пластикової дорожньої розмітки. Міський бюджет виділив на це 99 тисяч гривень. Роботи планують завершити 18 вересня, – інформує прес-служба міської ради.

Наносять розмітку досить швидко: холодний пластик застигає упродовж 20 хвилин, тому рух транспорту здійснюється практично без обмежень.

Нова пластикова дорожня розмітка в нічний час світитиметься світлоповертаючими кульками, які наносять на пластиковий шар.

Переваги технології в тому, що вона, на відміну від звичайної фарби, ця розмітка не потребує оновлення через кожні півроку. Фірма-підрядник дає гарантію на 3 роки.

В управлінні транспорту і зв’язку міської ради кажуть, що розмітка служитиме 5-6 років. Пластикова розмітка витримує як велику спеку влітку, так і сильні морози взимку.

Працівники, які виконують роботи, розповіли, що пластикову розмітку вже нанесли в Києві, Львові та Харкові.

«Зараз виконуємо поновлення дорожньої розмітки по новим ДСТУ, робимо демаркування старої. Особливість пластикової розмітки полягає в тому, що строки ефективного використання фарби до 9 місяців, а пластику від 3 до 5 років», – розповідає працівник фірми-підрядника Валерій Андрєєв.

Якщо ефективність технології підтвердиться на практиці, то її впроваджуватимуть і в наступних роках.