Азаров каже, що відповідальність за невиплату зарплат – на місцевій адміністрації, на Житомирщині – це 8 млн. грн.

23 жовтня прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Уряду підкреслив, що проблеми, які виникають з фінансуванням та виплатою заробітної плати в окремих регіонах, переважно свідчать не про глибину бюджетних проблем, а про те, що не вжито заходів з упередження проблем.

Повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Микола Азаров зазначив, що у разі нестачі коштів на оплату праці для працівників бюджетної сфери є можливість, наприклад, взяти бюджетну позику.

«При необхідності ми виділяємо додаткові ресурси із державного бюджету», – зауважив він.

Прем’єр-міністр повідомив, що 9 жовтня Уряд на 2,1 мільярда гривень збільшив додаткову дотацію місцевим бюджетам для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів.

«Не було жодного разу, коли б, наприклад, голова облдержадміністрації до мене звернувся, і я проігнорував прохання про бюджетну підтримку на оплату праці. Люди ні за яких умов не повинні страждати», – наголосив Азаров.

При цьому він додав.

«Вимагаю, щоб енергійно включилися у цю роботу керівники регіональних адміністрацій. Кожен випадок навіть наміру керівництва підприємств скоротити своїх працівників або перевести їх на неповний робочий день, повинен бути приводом для глави адміністрації, щоб втрутитися в ситуацію особисто», – сказав Азаров.

Станом на 1 вересня 2013 р. заборгованість із виплати заробітної плати у Житомирській області – 8 млн. 371 тис. грн.

В тому числі 3 млн. 113 тис. грн. по м. Житомиру.

Такі дані наводить Головне управління статистики у Житомирській області.