На Житомирщині в ігровій формі долають труднощі впровадження електронного обліку деревини

Спеціалісти з електронного обліку деревини усіх лісгоспів обласного управління лісового та мисливського господарства Житомирщини в Турчинецькому лісництві Коростенського лісомисгоспу влаштували змагання.

В ході конкурсних перегонів представники лісогосподарських підприємств мали прийняти деревину на лісосіці від заготівельної бригади, «вивезти» її на умовний проміжний склад та «реалізувати» умовному споживачу.

Озброївшись кишеньковими комп’ютерами, мобільними принтерами та спеціальними молотками для кріплення бирок, учасники відбіркових змагань маркували деревину та завантажували дані про неї до центральної бази системи обліку деревини, приймали її на проміжному складі, сканували бирки з деревини, яка реалізовується, друкували первинні облікові документи.

Суддівська бригада, щоб визначити переможця, фіксувала час, витрачений на кожну операцію та перевіряла правильність її виконання.

В підсумку перемогу виборов інженер лісового господарства Житомирського лісгоспу Чернюк Тарас. Він і представлятиме лісівників Житомирщини на Всеукраїнському галузевому конкурсі, що проходитиме в цьому місяці на Черкащині.

Другу і третю сходинки п’єдесталу зайняли Андрій Чеберяк з Народич та Содель Роман з Бердичівського лісгоспу відповідно.

Змагання, започатковане Товариством лісівників України спільно з Державним агентством лісових ресурсів, стане щорічним.

Прес-служба ЖОУЛМГ