На ремонт відділення обласної лікарні у Житомирі витратять ще 2 млн. грн. – підрядник один і той же

На додаткову реконструкцію відділення анестезіології та інтенсивної терапії в кардіо-хірургічному центрі №1 обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського у м. Житомирі витратять 2 млн.318 тис. грн.

Департамент містобудування, архітектури та будівництва Житомирської облдержадміністрації визнав переможцем торгів ТОВ “Будагросервіс” з Високої Печі, Житомирської області.

Про це пише “Вісник державних закупівель” в повідомлені про акцепт пропозиції конкурсних торгів.

Учасник торгів була лише одна фірма “Будагросервіс”, яка з 2012 р. розпочала реконструкцію відділення лікарні і мала її завершити до грудня 2012р.

Тоді із 4-х учасників підприємство виграло тендер з найдешевшою пропозицією в 3 млн.329 тис. грн.

Але, як зазначають в департаменті, на сьогодні “через необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту”, ремонт продовжать. Під час обласної сесії від 21.03.2013 №800 були внесені відповідні зміни у бюджет на 2013 р.

“Таким чином, враховуючи, що ТОВ «Будагросервіс» проводить роботи на вищевказаному об’єкті з початку будівництва, вважаємо за доцільне залучити останнього до виконання робіт, передбачених проектно-кошторисною документацією, до їх остаточного виконання”, – йдеться в обгрунтуванні
застосування процедури закупівлі в одного участника департаменту містобудування, архітектури та будівництва Житомирської облдержадміністрації.

Отож, на реконструкцію відділення анестезіології та інтенсивної терапії піде вже більше 5,5 млн. грн.

До речі, згідно моніторингу департаменту державних закупівель та державного замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 14.08.2013 № 3303-05/28634-08 щодо процедури закупівлі в одного учасника у товариства з обмеженою відповідальністю «Будагросервіс» (оголошення № 158927 в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» від 12.08.2013 № 63 (806) були зроблені такі висновки.

“За результатами опрацювання матеріалів, наданих Замовником, Мінекономрозвитку виявлено, що процедура закупівлі в одного учасника застосована Замовником без наявності умови застосування цієї процедури закупівлі, передбаченої пунктом 8 частини другої статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель».
Ураховуючи зазначене, виконання зобов’язань за договором закупівлі робіт за державні кошти з реконструкції відділення анестезіології та інтенсивної терапії в Кардіохірургічний центр № 1 Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського по вул. Червоного Хреста, 3 у м. Житомирі, може призвести до нераціонального та неефективного використання державних коштів, що не відповідатиме меті Закону та принципам здійснення державних закупівель, закріпленим в статті 3 Закону.”
– йдеться в висновку Уповноваженого органу за результатами здійснення моніторингу державних закупівель.