У Бердичеві медики-паломники просили у Діви Марії милосердя для роботи

20 жовтня у Бердичеві близько 120-ти медиків із Києва, Житомира, Хмільника, Коростишева та Бердичева відвідали верхній храм Всеукраїнського Санктуарію Бердичівської Божої Матері, щоб просити у неї сили у служінні милосердю.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “ВІК” .

Святу літургію у храмі відправив Єпископ-Помічник Києво-Житомирської дієцезії Віталій Скомаровський. У католицькій церкві, розповідає священик, існує душпастирство професій, і медики стали першими паломниками, котрі об’єдналися навколо Бердичівської Матері Божою, так би мовити, «за професійною ознакою».

«Кожна професія має свої особливості та труднощі, але професія медичного працівника є дуже специфічною: це є служіння милосердю, що вимагає сили та любові. Ми молимося про те, щоби Бог послав нам своє благословення і поміг нашим медикам добре виконувати свої обов’язки. Тим більше, що вони – люди віруючі, яким так важко служити іншим, коли існує стільки проблем у сьогоднішній медицині», – зазначив Віталій Скомаровський, Єпископ-Помічник Києво-Житомирської дієцезії.

За словами самих “прочан”, їм пощастило побувати у місці, котре увібрало в себе безкінечно багато милосердя й гідності. Адже саме цих якостей так потребує сьогодні вітчизняна медицина.

«Сьогодні тут підтвердилося те, що нам – лікарям – треба бути більш добрими, милосерднішими, нести любов хворим. Сьогодні у цих стінах якось переглянулося все життя. Звернулася увага на життєві помилки (а не може бути такого, щоби їх не було), ми повернулися обличчям до нещасних та знедолених», – розказала Ніна Шумигора, завідуюча педіатричним відділенням Хмільницької районної лікарні.