У Житомирі за хабар колишня жінка-податківець отримала 5 років тюрми

В Житомирі у вересні-жовтні 2012 року під час проведення податківцями планової виїзної перевірки фінансово-господарської діяльності одного з ТОВ було виявлено низку порушень податкового законодавства, за що товариство мало сплатити податків та штрафних санкцій на суму понад 500 тисяч гривень.

За зменшення розміру штрафних нарахувань майже удвічі – до 221 тисячі гривень – заступниця начальника ДПІ Житомира під час особистої зустрічі із директором товариства запросила «відступне» у розмірі 50 тисяч гривень, хоча у дійсності жодних намірів виконати обіцяне вона не мала.

Про це Репортер Житомира повідомили в прес-групі УСБ України в Житомирській області.

Щоб запевнити директора передати затребувані нею кошти, вона дала вказівку своїй підлеглій підготувати і передати представнику ТОВ проект акту перевірки зі зменшеними сумами донарахувань.

У жовтні 2012 року співробітники СБУ затримали правопорушницю «на гарячому» одразу після отримання грошей у приміщенні одного з бізнес-центрів Житомира.

Вироком Богунського районного суду м.Житомира колишню заступницю начальника ДПІ міста визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки та позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком 3 роки.

На підставі ст.54 Кримінального кодексу України її також позбавлено спеціального звання «радник податкової служби першого рангу».

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області вирок щодо засудженої залишено без змін.