У Житомирській області скасували 3-х мільйонний тендер на очищення річки через змову учасників

Житомирське обласне управління водних ресурсів 15 жовтня скасувала тендер на розчистку річки Здвиж через те, що виявило змову учасників конкурсних торгів.

Про це пишуть “Наші гроші”, посилаючись на «Вісник державних закупівель».

Розчищати й поглиблювати річку збиралися в Брусилівському районі з метою захисту території від повеней та заболочення. Роботи мали тривати до кінця наступного року.
Початково участь у тендері намагалися взяти чотири фірми. Пропозиції двох з них управління відхилило через неповний пакет документів – учасники не вказали ні терміни виконання робіт, ні умови їх оплати, необхідні для оцінки пропозицій.

Таким чином на тендері лишилося тільки два конкуренти – підприємець Микола Колесников з села Соколів на Житомирщині, і там же зареєстроване ТОВ «Джерело-Соколів». В цій фірмі Колесников має 12,5 % статутного капіталу.

Зрештою була акцептована пропозиція «Джерело-Соколів» вартістю 2,68 млн грн. А через тиждень після акцепту тендерний комітет дійшов до висновку про наявність змови.
Згідно з законом про державні закупівлі, пов’язаними вважаються учасники тендеру, якщо одна особа контролює в них понад 25% статутного капіталу.