У селі Стара Чортория Любарського району перезахоронили останки загиблого солдата. Фото

Останки загиблого солдата повернуто додому – у село Стара Чортория Любарського району.

Сотні людей приймали участь в перезахороненні: загін пошуковців «Гвардієць» м. Єльня Смоленської області, пошуковці м. Києва, представники Всеукраїнської організації «Закінчимо війну», районна і місцева влада.

Відбувся траурний мітинг з нагоди перепоховання останків солдата.

«У нас, пошуковців, немає кордонів. Нам випала честь ховати останки наших батьків і дідів», – промовив представник регіонального фонду загиблих воїнів Андрій Лященко.

18-річним хлопцем Петро Бузон у 1940 році був призваний до лав Червоної Армії, а у 1941-му родина отримала звістку, що їхній син пропав безвісти. Його ім’я разом з іменами 122-ох земляків, що не повернулися до рідного села, викарбуване біля пам’ятника Невідомому солдату. І от у травні 2013 року всю Любарщину сколихнула звістка про те, що завдяки пошуковцям з міста Єльня, де у 1941-му йшли запеклі бої, знайдено останки ще одного українського солдата.

Подія, що відбулася у с. Стара Чортория, – перепоховання солдата – об’єднала селян, стала прикладом патріотизму для підростаючого покоління, – повідомила прес-служба облдержадміністрації.