В Житомирі “Батьківщина” відхрестилась від “мутної” листівки

В день сесії житомирської міської ради в Житомирі роздавали інформаційні листівки з символікою ВО “Батьківщина”.

В око кинулись 2 речі: листівки без вихідних даних й бруд проти мера Володимира Дебоя на останній сторінці.

В обласній організації ВО “Батьківщина” вже відхрестилися від цієї листівки. В.о. голови облорганізації Віталій Француз в розмові з журналістом Репортер Житомира сказав, що партія працює в правовому полі й не займається друком листівок без вихідних даних.

– Я був здивований коли побачив там інтерв’ю зі мною й свою фотографію, – каже Француз.

“В центрі міста роздавалась листівка без вихідних даних. Мене дивує, чому міліція на це ніяк не відреагувала. Переконаний, якби це робилося справді від “Батьківщини” – опоненти не згаяли б нагоди повідомити громадськість про це правопорушення”, – зазначає в.о. голови облорганізації.

В прес-службі цієї ж партії нам повідомили, що партійна газета “Крила Батьківщини” верстається в іншому стилі й в ній завжди вказані вихідні дані.

Водночас, як зазначив в розмові з Репортером Житомира депутат обласної ради Руслан Годований, який нещодавно вступив в “Батьківщину” – листівка легальна й навіть узгоджена з вищим парткерівництвом про що не всі місцеві члени партії знали, але тепер вже знають.

За його словами в листівках такого формату не обов’язково вказувати вихідні дані, бо це не газета.

Разом з тим, з заголовків на останній сторінці листівки, яку роздали житомирянам стало “відомо”, що: “Мер відбирає гроші в освітян”, що “мер отримує відсотки з дивідендів”, що “мер робить безглузді ремонти”, що “мер кришує перевізників-нелегалів”, й так далі.

На третій полосі листівки з символікою “Батьківщини” на півсторінки розміщено статтю в якій депутат обласної ради Сергій Сухомлин, який попри об’єднавчі процеси не поспішає вступати в “Батьківщину”, викриває бездіяльність міської ради в питаннях з ТТУ.

На думку Француза, листівку запустили ті, хто хоче використати бренд “Батьківщини” в своїх цілях.

Громадський активіст Сергій Форест розцінює появу такої листівки як початок брудної нечесної кампанії збоку тих, хто її виготовив й розповсюдив.

Сергій Сухомлин підтвердив Репортеру Житомира, що має відношення виключно до розміщеної в цій листівці статті, оскільки він її узгоджував.

Він сказав, що непричетний до друку цієї партії листівок.