Як вбивала бердичівлянку прийомна донька. Подробиці

Сьогодні стали відомі подробиці жахливого вбивства, скоєного 13 жовтня в Бердичеві.

Нагадаємо, жінку-підприємця 13 жовтня жорстоко вбили у Бердичеві, перед смертю понад 2 години її катував й різав ножем хлопець її племінниці-прийомної доньки.

Під час огляду місця трагеді правоохоронці виявили та вилучили неспростовні речові докази причетності до вбивства жінки її племінниці та товариша дівчини.

17-річна Анастасія Трофимчук та її 19-річний друг Богдан Новерко офіційно були оголошені в розшук в якості підозрюваних у вчиненні злочину.

Увечері 23-го жовтня їх затримали в Києві на лівому березі при виході з однієї зі зйомних квартир.

Нині вони дають визнавальні покази, вирішується питання щодо запобіжного заходу в формі взяття під варту та проводиться ряд експертиз.

Сьогодні в управлінні УМВС в області відбулась прес-конференція під час якої заступник начальника облуправління Василь Дячук, заступник начальник обласного карного розшуку Сергій Хімчик та начальник бердичівської міліції Юрій Олефір розповіли подробиці жахливого вбивста та обставини затримання підозрюваних.

Як з’ясувалося, міліція дізналася про вбивство від батька 10-річного онука вбитої, який вийшов зі стану непритомності. Його пожаліли, приспавши снодійною речовиною. Все, що він встиг побачити – двох невідомих у масках на обличчях.

Затримані – закохана пара. Міліції вони розповіли версію про те, що прийомна матір була проти їхнього кохання, тому вони ніби спочатку не хотіли її вбивати, а лише провчити. Притому, це не завадило їм викрасти з квартири після вчиненого вбивства 20 тисяч доларів, 5 тисяч гривень та коштовності, перевернути з метою інсценування розбійного нападу всі речі й завчасно придбати ніж.

Анастасія Трофимчук для вбитої була одночасно й племінницею й прийомною донькою. Матір дівчини, сестра вбитої, загинула в автокатастрофі, коли дівчинці було 6 місяців від народження. Її взяла на виховання тітка.

Після втечі, бажаючи замести сліди, пара кружляла декількома районами Житомирщини після чого на таксі попрямувала до Києва. Там, за допомогою ріелторів вбивці міняли квартири, бажаючи уникнути впізнавання. За цей час хлопець встиг придбати з рук пістолет, а дівчина – змінити зачіску й перефарбуватися.

За допомогою потрібних осіб вони вже готували підробні паспорти з метою виїхати на західну Україну, а звідти втікти за кордон.

Правоохоронці кажуть, що психічних відхилень в затриманих немає. Це видно по тому наскільки продуманим був їхній план.

Тепер їм загрожує частина друга статті 115 ККУ, за якою, зважаючи на характер жорстокості вбивства, виконавець злочину може отримати довічне ув’язнення.

Як розповіли правоохоронці, прийомну матір спочатку вдарили стільцем, потім стали різати ножем. Коли один ніж зламався, вбивці використали ще два ножі. Злочин вони скоювали в рукавицях. Чи безпосередньо наносила удари прийомна донька – з’ясовує слідство.

Відомо лише, що в співучасники злочину вони запрошували сторонню особу – знайомого чоловіка, який разом з “коханим” прийомної племінниці мав робити брудну справу, а Анастасія зіграла б роль постраждалої й при цьому б контролювала процес. Однак знайомий відмовився й дівчина пішла на вбивство разом зі своїм хлопцем.

Подія сколихнула Бердичів. На сторінці підозрюваної ВКонтакті нині маса негативних “побажань” й докорів у її бік.

Міліція висловлює співчуття родичам загиблої.