Житомирські десантники стали другими серед кращих артилерійських батарей України та отримали 30 тис. грн.

25 жовтня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершився конкурс (змагання) на кращу артилерійську батарею Збройних Сил України.

Друге місце посіла мінометна батарея капітана Миколи Карпенко з 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ, що дислокується у Житомирі.

Десантники-артилеристи стали першими у спортивній номінації та під час виконання вогневих завдань із закритих вогневих позицій у складі батареї. За друге місце особовий склад батареї нагороджений сертифікатом 30 тис. грн. та дипломом.

Про це Репортер Житомира повідомили у 8-у армійському корпусі.

Призовий фонд змагань склав 100 тисяч гривень.

Кращою за підсумками конкурсу стала реактивна артилерійська батарея капітана Дмитра Сахненко з 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу, що дислокується на Чернігівщині. Особовий склад батареї здобув впевнену перемогу у професійній номінації і краще за всіх виконав нормативи спеціальної підготовки та вогневого завдання з бойовою стрільбою кочуючою бойовою машиною. Підрозділ виборов перехідний приз кращої артилерійської батареї Збройних Сил України, сертифікат на 50 тис. грн., вимпел та диплом.

Третє місце посіли реактивники з Львівщини – реактивна артилерійська батарея капітана Олександра Циганка з 24-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу. Особовий склад батареї нагороджений сертифікатом на 20 тис. грн. та дипломом.

Участь у конкурсі взяли 5 батарей.

Серед них артилерійські підрозділи з міст Житомира, Кривого Рогу, Сімферополя, Яворова Львівської області та смт Гончарівського Чернігівської області.

Випробування підрозділів здійснювалося упродовж 12 днів у чотирьох номінаціях: тактичній, професійній, спеціальній та спортивній.

Фото прес-служби Міноборони.