У Житомирі діти малювали комікси про здоровий спосіб життя

Загальноміська акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, пройшла 27 листопада в приміщені Міського палацу культури.

У рамках акції відбулося запалення стрічки застороги та офіційна церемонія нагородження переможців й учасників виставки-конкурсу малюнків, коміксів та плакатів «Здоровий спосіб життя».

Конкурс «Здоровий спосіб життя» є щорічним і проводиться з 2005 року.

Цьогоріч на конкурс подано 118 робіт. Загалом його учасниками стали 114 учнів загальноосвітніх шкіл та студентів м. Житомира.

«Приємно те, що велика кількість малюнків має оптимістичний сюжет, про щасливе та здорове життя, без шкідливих звичок. Виставка проводиться не заради виставки, адже незалежно від того, чи це роботи переможців, чи інших учасників вони упродовж року активно використовуються різними навчальними закладами Житомира, громадськими організаціями для профілактичної роботи серед дітей, молоді та батьків. Перш за все, ми бачимо зацікавленість від дітей», – зазначила під час виступу Ольга Іванівна.

За результатами конкурсу, перше місце одержала колективна робота дітей Житомирського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ». Також першою стала Анастасія Сорочинська, учениця 10-Б класу Житомирського міського колегіуму з роботою «Боротьба за життя».

Друге місце розділили Артур Мєдвєдєв, учень 5-Б класу ЗОШ № 17 з роботою «Дорога до зцілення» та Яна Ліневич, учениця 10-А класу ЗОШ № 27 з роботою «Чи подякує вам ваша дитина?».

Третє місце одержали Максим Савчук, студент групи 23-а Житомирського будівельного коледжу ЖНАЕУ з роботою «СНІД. Ти повинен це знати!», а також Олександра Средзінська та Марія Воронова, учениці 7-А класу ЗОШ № 26 з роботою «Палити – красу і здоров’я губити».

Жоден із учасників не залишився без нагороди, зокрема, переможці конкурсу отримали грамоти та подарункові сертифікати на придбання канцтоварів, а всі інші учасники подяки.