У Житомирі жінка за наклеп на міліціонера отримала 4 роки тюрми

Апеляційний суд Житомирщини підтвердив рішення суду першої інстанції щодо засудження 48-річної жительки обласного центру за завідомо неправдиве повідомлення про крадіжку з її оселі, нібито вчинену дільничним.

Про це Репортер Житомира повідомлили в УМВС України в Житомирській області.

Події розгортались ще у червні 2009 року, коли у квартирі жінки у присутності її зятя та двох понятих було вилучено самогон, самогонний апарат та закваску.

Однак сама житомирянка, неодноразово згодом звертаючись у правоохоронні органи, заявляла, що під час цього з її оселі викрадено значну суму грошей, мобільний телефон та ювелірні вироби.

Подібні заяви почали лунати наприкінці 2009 – початку 2010 року.

Відтак прокуратурою Богунського району м. Житомира у березні 2010 року було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу.

На причетності дільничного до зникнення грошей жінка наполягала щоразу під час надання показів при з’ясуванні обставин або подаючи скарги.

У ході розслідування достовірно встановлено, що обшук проходив у присутності понятих, які розповіли, що всі дії по вилученню бідону із самогоном, самогонного аппарату та закваски відбувались у кухні та коридорі.

На наявність у житлі та місцезнаходження названих речей вказав зять заявниці, який мешкав у цій же квартирі. Жодних інших дій, тим більше викрадень, при цьому не було з боку будь-кого з присутніх.

Відтак після неодноразових та всебічних перевірок кримінальна справа про викрадення майна була закрита у травні 2012 року у зв’язку з відсутністю події злочину.

Водночас відносно заявниці за встановленими обставинами було порушено кримінальну справу за статтями 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу.

При судовому розгляді справи вина жінки повністю доведена.

Відтак Богунським районним судом у червні 2013 року було винесено вирок щодо її покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою відбуття, якщо упродовж 3 років жінка не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

Нещодавно колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області, розглянувши апеляційну скаргу обвинуваченої, залишила вирок суду першої інстанції без змін.