У Житомирській області молодики хотіли передати в колонію “подарунки” – тепер самі сядуть

7 листопада співробітники Райківської ВК-73 було затримано двох жителів міста Житомира 1986 та 1991 року народження під час здійснення ними спроби незаконної доставки до колонії предметів і речовин, заборонених для зберігання та використання засудженими.

Про це Репортер Житомира повідомила
прес-служба управління ДПтС України
в Житомирській області.

Вказані молодики намагалися перекинути на територію виправної установи дві пляшки із спиртним об’ємом 0,5 і 0,7 літра, чотири колоди гральних карт, шість мобільних телефонів та пакунок, в середині якого містилася подрібнена речовина зеленого кольору рослинного походження із специфічним запахом.

Після прибуття до колонії слідчо-оперативної групи правопорушники та вилучені у них предмети і речовини були передані співробітникам міліції, а відповідні матеріали у відповідності до вимог чинного законодавства направлені до Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області.

З початку поточного року у Райківській виправній колонії (73) це вже 17 випадок припинення спроби доставки заборонених речовин до зони, що охороняється, при цьому проти 5 громадян правоохоронними органами були відкриті кримінальні провадження за ст. 307 ч. 2 Кримінального кодексу України, відповідно до якої передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.