У Житомирській області найбільше подорожчали картопля та яйця, а подешевшали фрукти та капуста

На продовольчому ринку у жовтні 2013р. ціни на продукти харчування та
безалкогольні напої зросли на 0,1%.

Про це Репортер Житомира повідомили в Головному управлінні статистики в Житомирській області.

Найбільш подорожчали яйця – на 9,5%, сало, молоко, сметана, кисломолочна
продукція, масло, сири – на 3,3–1,9%, фруктові соки, чай, сіль, прянощі та кулінарні трави –
на 0,3–0,2%.

Також підвищились ціни на овочі загалом на 2,4%, в основному, за рахунок зростання
цін на картоплю – на 19,9%.

Натомість капуста подешевшала на 10,0%, коренеплоди та гриби – на 2,1%.

Поряд з цим на 3,6% знизились ціни на соняшникову олію, на 2,1–0,2% – на борошно і
крупи, рис, рибу та продукти з неї, мінеральні та джерельні води, каву, яловичину, свинину,
безалкогольні напої, оливкову олію, маргарин, макаронні вироби, м’ясо птиці, шоколад, соуси,
приправи.

На фрукти відбулося зниження цін в цілому на 3,3%, у т.ч. на банани, яблука,
виноград, цитрусові – на 7,7–2,9%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими на 0,3%.