В Житомирі генсек ГУАМ ділився досвідом реформ Саакашвілі

Генеральний Секретар Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ Валерій Чечелашвілі відвідав Житомир на запрошення Народного депутата України від партії «УДАР» Рустама Раупова.

Програма візиту включала спілкування політиків з житомирянами у прямому ефірі обласного телебачення та інтерактив з молоддю, учасниками «Школи молодого політика», започаткованою Житомирським Молодіжним крилом парії «УДАР».

Валерій Карлович розповідав житомирянам принципи і зміст роботи ГУАМ, перспективи та роль України на міжнародній арені, її значення у розвитку регіонального співробітництва у Південно-Східній Європі, про партнерські стосунки України та Грузії, ділився досвідом реформ уряду Саакашвілі, зовнішню та внутрішню політику.

«Якщо говорити про Україну у системі європейського співробітництва, то можна зробити висновок, що Україна просто приречена грати дуже активну роль у регіональному та європейському співробітництві. Значну роль відіграє і сталий напрямок зовнішньої політики, стержнем якої є європейська інтеграція, незважаючи на досить часту зміну політичних еліт», – наголосив дипломат.

Спілкування гостей «Школи» з молодими політиками пройшло жваво та невимушено, їх буквально закидали питаннями і не хотіли відпускати.

«Сьогодні наша фракція «УДАР» у Верховній Раді активно працює над утвердженням європейських принципів та цінностей, реалізації евроінтеграційних прагнень України. Ми ініціюємо проведення двох сесійних тижнів поспіль, щоб парламент зміг доопрацювати і ухвалити законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі», – підсумував Народний депутат України від «УДАРу» Рустам Раупов.

Прес-служба обласної організації партії