Житомирські ударівці завітали до “дітей сонця”

Активісти міської організації політичної партії «УДАР» вкотре завітали на гостину до громадської організації «Діти Сонця».

І, як завжди, з подарунками. Цього разу силами партійців та небайдужих громадян придбали ще додаткові дитячі стільці. Адже кількість діточок із синдромом Дауна, які відвідують спеціальні заняття, зростає чи не щомісяця.

Як зазначив голова міської організації, партійці активно спілкуються з активістами ГО «Діти Сонця» і в курсі усіх нагальних потреб.

«Ми сприяємо розвитку волонтерства, залучаємо громадян, які можуть допомогти організації. Піднімаємо питання на місцевому рівні про виділення окремого приміщення, однак, влада не хоче чути про проблеми дітей-інвалідів. Адже європейські цінності – це рівні можливості для кожного, у тому числі і у наданні соціальних послуг і фінансування з місцевого бюджету подібних організацій. Проблемою є також і те, що для таких дітей немає ані спеціально обладнаних дошкільних закладів та фахівців по роботі з дітьми із синдромом. До того ж, спрацьовує чисто людський фактор – завідуючі дитсадками, мотивуючи відсутністю фінансування, відмовляються брати цих дітей на виховання у ДНЗ. І це проблема для сімей – адже в основному таких діточок виховують лише матері, які змушені обирати між розвитком дитини і більш-менш пристойним її матеріальним забезпеченням. Я вже не кажу про подальше працевлаштування дітей із синдромом Дауна – у Європі ці питання успішно вирішуються. А в Україні це велика проблема, вирішити яку можливо, і ми знаємо як», – зазначив Олексій Буковський.

Прес-служба Житомирської міської
організації ПП “УДАР Віталія Кличка”.