69-й тролейбус випустили на лінію в Житомирі. До кінця року обіцяють 70

Відремонтований силами ТТУ тролейбус презентували працівники підприємства в Житомирі.

Це вже 69-й тролейбус, який вийде на лінію. Заступник міського голови Юрій Мойсеєв каже, що до кінця року підприємство поставить на колеса 70-й тролейбус.

Ремонт рухомого складу власними силами заощаджує значні кошти як самого підприємства, так і міського бюджету.

Якщо вартість ремонту одного тролейбусу складає від 200 до 300 тисяч гривень, то один новий тролейбус коштує близько 2 мільйонів гривень. При тому, що відремонтований тролейбус перевозить фактично таку ж кількість пасажирів.

Збільшення рухомого складу ТТУ змінить ситуацію на ринку пасажироперевезень. Якщо тролейбусів буде в кількості, достатній для декількахвилинного інтервалу на зупинці, приватні перевізники будуть змушені шукати інших маршрутів й підуть з центру міста.

Юрій Мойсеєв каже, що займається питанням розмежування зупинок тролебусів й маршруток (Житній ринок-Хлібна, Площа Перемоги – вулиця Перемоги) та готує документи на участь в державній програмі співфінансування закупівлі тролейбусів.

За цією програмою ТТУ бере на себе кредит й отримує від держави аналогічну суму коштів. Таким чином підприємство приблизно за 50 мільйонів гривень може придбати 30 нових тролейбусів.

Водночас, Мойсеєв каже, що це рішення прийматиметься після отримання чіткої відповіді обласної влади щодо фінансової підтримки підприємства.

“Якщо міська й обласна влада виділять гроші, то брати на кредит на ТТУ буде недоцільно”, – каже Мойсеєв.

Також він звертає увагу на те, що нині на рівні держави вирішується питання монетизації пільг.

“Якщо пільги будуть монетизовані й пенсіонери платитимуть, то ми ще подивимось скільки треба буде тролейбусів”, – сказав Мойсеєв.