Головний міліціонер Житомирщини хотів би щоб житомирський “Беркут” звільняв Майдан 30-го грудня

Анатолій Лазарєв – начальник УМВС України в Житомирській області вказав на невиправдану жорстокість дій “Беркуту” під час зачистки Майдану Незележності о 4-й ранку 30-го грудня.

Виступаючи перед депутатами обласної ради він повідомив, що житомирський “Беркут” в цей час ніс службу в центрі Києва, але участі в кривавому побитті громадян не брав.

“Я навіть хотів би, щоб наш “Беркут” взяв участь в цій акції”, – сказав Лазарєв, натякаючи на те, що житомирський міліцейський спецназ повівся б з протестувальниками гуманно.

Водночас, в інтернеті активно поширюють фото й координати й мобільний телефон одного з “беркутівців”, який лютував на Майдані.

Виявився він родом з Житомирщини, мешкає в гуртожитку київської роти “Беркуту”. В мережі вже з’явились навіть його родинні фотографії – має дружину й сина.

На правоохоронця в коментарях на сайтах й соцмережах спрямували свій гнів тисячі українців. Громадян закликали телефонувати міліціонеру на мобільний й висловлюватися, що вони думають про його вчинок.

Жорстоке поводження з мирними демонстрантами сьогодні засудили представники обласної влади, депутати облради, правоохоронці, студенти-протестувальники, які пікетували обласну раду.

Водночас, є громадяни, які засуджують провокативні дії окремих мітингувальників, які спровокували “Беркут” до такої реакції.

Однак, в сюжеті на одному з телеканалів постраждала під час штурму Банкової жінка, яка не брала участі в тому що відбувалось, розповіла про те, що до неї підлетів “беркутівець” й вдарив дубинкою в обличчя.

Командир роти “Беркута” Антонов Євген, який керував побиттям студентів на Євромайдані.