Курсант Житомирського військового інституту отримала стипендію Президента

Лауреатом стипендії Президента України стала курсант Житомирського військового інституту ім. С.П. Королева Державного університету телекомунікацій старший солдат Анастасія Багрійчук.

Дівчина посіла перше місце у Міжнародному літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т. Г. Шевченка.

Про це Репортеру повідомили у 8 корпусі.

Анастасія народилася і виросла в місті Новодністровськ на Буковині. Тепер навчається в інституті у Житомирі.

Нинішня перемога у дівчини вже не перша: у 2011-му році вона стала лауреатом премії Крайової управи Братства ветеранів української дивізії «Галичина» (США), зайнявши I-е місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. Петра Яцика. У тому ж році Настя спробувала свої сили в Міжнародному літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка і зайняла на ньому III-е місце.

“Отримувати стипендію Президента України дуже почесно і водночас дуже відповідально, – говорить Анастасія. – Після такої високої нагороди ти не маєш права опускати планку. І це стосується не тільки навчання, а й виконання будь-яких службових обов’язків. Така довіра дисциплінує, а для майбутнього офіцера це – великий плюс. Я щиро дякую весь колектив, керівництво інституту, своїх близьких, рідних і друзів за підтримку і віру в мої сили”, – зазначила курсант