В Житомирі випробували датський щепоріз. Фото

Датський щепоріз уже сьогодні випробували в дії у Житомирі на вулиці Вітрука, інформує мерія Житомира. Таке обладнання коштує від 100 до 500 тисяч гривень.

В середньому, щоб прибрати вулицю від зайвого гілля, треба два тижні. За допомогою цієї техніки здійснити таку процедуру можна протягом одного робочого дня.

Щепоріз – машина, переробляє гілля у тирсу.
Один автомобіль перевозить стільки тирси, скільки у вигляді гілля треба завантажувати 8-10 аналогічних одиниць транспорту.

Заступник житомирського міського голови Володимир Кропивницький каже, що Програма соціально-економічного розвитку міста на наступний рік передбачає закупівлю такого щепорізу, адже щороку тільки КП «Зеленбуд» зрізає і вивозить з Житомира 1200-1500 м.куб. гілля.

«Ми хочемо використовувати найбільш енергоефективне обладнання з найменшими затратами. Для цього розглянемо всі пропозиції від виробників і проведемо тендер», – пояснив Володимир Кропивницький.

«Для Житомира ми пропонуємо модель, яка перероблюватиме гілля, діаметром до 23 см. з продуктивністю від 20 до 30 м. куб за годину», – прорекламував переваги цього конкретного щепорізу комерційний директор підприємства «Даніко» Віктор Іваницький.

Перероблене гілля (тирсу) використовують у котельнях КП «Зеленбуд».

У 2014 році заплановано закупити додатково котли для підприємства, щоб створювати теплиці і вирощувати багаторічні рослини для Житомира.