Євромайдан виник, бо відсутня комунікація між Президентом та громадянами – Молоді регіони

«Євромайдан виник в Україні у результаті відсутньої комунікації між Президентом держави та її громадянами.

ЗМІ ні до 27 листопада, ні сьогодні не дають повної інформації про те, що таке Угода про Асоціацію, не подають аналітику, думки експертів та фахівців. Так, звісно, Угода про асоціацію дає багато переваг, проте разом з ними, країна має виконати певний перелік забов’язань протягом десяти років, про які, чомусь, говорять вкрай рідко» – таку думку висловила голова Житомирської обласної громадської організації «Молоді регіони» Ірина Волинська у програмі «Думки з приводу».

За її словами, Президент України сказав «так» європейській інтеграції. Але потрібно пам’ятати, що зміст угоди ЄС із конкретною країною, з якою він будує відносини — відрізняється. Представники ЄС аргументують, що асиметричні угоди дозволяють компенсувати виникнення можливих стресових явищ для економіки країни, яка підписує угоду. Реванш, який взяла влада для того, аби підписання Угоди про асоціацію України і ЄС стало виваженим, прагматичним кроком, в основу якого були б покладені національні інтереси не сприйняли громадяни, тому, що така позиція не була належним чином роз’яснена.

Окрім того, Угода про асоціацію – це не вступ до Європейського Союзу, вона не передбачає введення безвізового режиму, поряд з цим містить купу економічних забов язань, до яких не готові наразі українські виробники.

«Молоді регіони» Житомирщини засуджують розгін євромайдану у ніч на 30 листопада, говорять – переконані у тому, що протизаконні дії, не мають виправдання, і будуть покарані, відповідно до чинного законодавства України.

«Якщо ми декларуємо те, що хочемо жити «як у Європі» ми маємо в першу чергу поважати один одного, не залежно від політичних переконань та життєвих поглядів. І, аби довести свою адекватність і цивілізованість, власну думку, сили не треба, вистачить просто здорового глузду», – говорить Волинська на запитання щодо майдану та дій провокаторів.

«Найбільше вражає те, як подається інформація щодо підписання Угоди та майданів у ЗМІ. Я поважаю журналістів та знаю, яка це важка робота, якщо займатися справді журналістикою, а не формуванням «інформаційних качок». До слова, вже п’ять років займаюся теорією комунікацій, тому розумію, який вплив на людей мають засоби масової інформації. На жаль сьогодні більшість матеріалів, які отримує реципієнт у ЗМІ не містить аналітики і конкретики, такі собі «емоційні замітки на обрану тему», інформаційний простір України – майданчик з використання технологій маніпулювання та провокування. Виникає питання – кому на руку нагнітання і розпалювання ворожнечі між громадянами однієї країни? З он-лайн трансляцій видно, що атмосфера на двох майданах мирна, люди спокійно спілкуються і не налаштовані на те, аби бути втягнутими у конфлікт».

Голова «Молодих регіонів» Житомирщини вважає, що свідома громадянська позиція має демонструватися не лише у формі мітингів, а в першу чергу голосуванням у день виборів, бо часто можна почути «це не моя влада, я на вибори не ходив».

«Допоки ми не візмемо моду ходити не тільки на мітинги, а й на вибори, де будемо свідомо і зважено робити свій вибір, ми не станемо справді європейською країною, бо треба жити, маючи власну позицію, яка має бути аргументованою та виваженою. Робити свій вибір і нести за нього відповідальність, а не перекладати її на інших. Так живе весь світ, так живе Європа!», – резюмувала Ірина Волинська.

Прес-служба ЖО МГО «Молоді регіони»