Джерранс виграв Tour Down Under

У заключний день Tour Down Under німецький спринтер Андре Грайпель ( Lotto – Belisol ) здобув свою другу перемогу на етапі в цьому році і 16 за весь час.

Саймон Джерранс (Orica – GreenEdge) виграв рекордний третій Tour Down Under в загальному заліку в День Австралії. Так само, як він це зробив у 2012 році. Джерранс нагадаємо, що раніше виграв і чемпіонат Австралії в груповій гонці, продемонструвавши свою прекрасну форму.

“Мої товариші по команді їхали дуже швидко, щоб я міг зберегти себе на самий останній момент. Це дуже хороша перемога для нас. Я був у впевнений у своїй силі в ці дні. Було важко тримати пелотона разом, але всі знали, де ми візьмемо на себе ініціативу”, – сказав Грайпель, після перемоги в гонці. Вже третій рік поспіль він випередив Марка Реншоу (Omega Pharma – Quick Step), який був другим кращим у гонці.

“Це нова схема дійсно швидка, але у нас є досить досвіду в команді, щоб відрегулювати себе на новий курс. Я дійсно щасливий, закінчити Tour Down Under в якості переможця знову” – сказав німець.

“У мене є мій третій Tour Down Under, я виграв його завдяки моїй чудовій команді. Це австралійська команда, в День Австралії в гонці World Tour, що ще я міг попросити?”
“Велосипеды чемпионов от Forward. Купить здесь.”

Другим в генеральному заліку став ще один австралієць Кадель Еванс, який програв переможцю тільки одну секунду. Трійку кращих замкнув італієць Дієго Улісс ( Lampre – Merida ), який програв Джерранс тільки п’ять секунд.

Кращим з росіян став Його Сілін, який фінішував десятим. Гонщик Катюші за підсумками багатоденки програв Джерранс 47 секунд.

Топ- 10 підсумкового генерального заліку

1 Simon Gerrans ( Aus ) Orica Greenedge 19:57:35
2 Cadel Evans ( Aus ) BMC Racing Team 0:00:01
3 Diego Ulissi ( Ita ) Lampre – Merida 0:00:05
4 Richie Porte ( Aus ) Team Sky 0:00:10
5 Nathan Haas ( Aus ) Garmin Sharp 0:00:27
6 Robert Gesink ( Ned ) Belkin- Pro Cycling Team 0:00:30
7 Daryl Impey ( RSA) Orica Greenedge 0:00:34
8 Geraint Thomas ( GBr ) Team Sky 0:00:37
9 Adam Hansen ( Aus ) Lotto Belisol
10 Egor Silin (Rus) Team Katusha 0:00:47