Промоутер «Формули-1» хоче відкупитися від в’язниці за 399 млн доларів

Промоутер гоночної серії “Формула- 1″ Берні Екклстоун може заплатити 399 мільйонів доларів, щоб відкупитися від тюрми.

В даний момент Екклстоун проходить обвинувачуваним у справі про дачу хабаря.

Мюнхенська прокуратура звинувачує промоутера в дачі хабаря німецькому банкірові Герхарду Грибковські, який повинен був забезпечити продаж акцій Формули- 1 німецьким банком BayernLB. За версією звинувачення, Екклстоун передав співробітникові кредитної організації близько 44 млн. доларів.

До слова, сам Екклстоун не заперечив факту виплат, але наполягав на тому, що це не було хабарем. Як заявив промоутер, він заплатив Грибковські, щоб ” змусити його мовчати”, оскільки побоювався, що той донесе на нього до податкових органів.

Адвокат Екклстоуна Світло Томас повідомив, що його клієнт може витратити частину грошей зі свого величезного статку, щоб відкупитисб від в’язниці. Статки Екклстоуна оцінюється приблизно в шість мільярдів доларів. Як розповів Томас, Екклстоун постарається вирішити справу мирним шляхом в квітні, коли почнеться судовий процес.

“Не думаю, що ми досягнемо мирної угоди до початку суду. Але під час процесу така можливість завжди є, і ми постараємося нею скористатися. Екклстоун готується до бою. У нас є вагомі аргументи, ми переконані, що так зване визнання Грибковські не відповідає фактам “, – передає слова Томаса Daily Mail.

Відзначимо, що в січні 2014 керівник “Формули- 1” Берні Екклстоун заявив про намір вийти з ради директорів компанії на час судового розгляду.

Екклстоун є фактичним керівником “Формули- 1” з початку 1980 -х рр.. Як начальник команди Brabham і член Асоціації конструкторів ( FOCA ) контролював фінансову діяльність компанії, однак після укладення “договору згоди” в 1981р. зайнявся організацією та управлінням гоночних змагань.

А тим часом, як повідомляють “Новости спорта Харькова” харківчанка увійшла в топ-40 кращих тенисисток.