Житомирські «спрощенці» на 41 мільйон гривень збільшили надходження до казни єдиного податку

У 2013 році місцева скарбниця області отримала понад 159 мільйонів гривень єдиного податку.

Протягом минулого року фізичні особи – підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, перерахували до місцевих бюджетів понад 123 мільйони гривень єдиного податку. Це на 31 мільйон гривень більше в порівнянні з 2012 роком.

Від юридичних осіб, що працюють на спрощеній системі оподаткування, надійшло майже 36 мільйонів грн., що на 10 мільйонів гривень перевищує надходження 2012 року.

Фахівці органів доходів і зборів і в нинішньому році очікують від «спрощенців» збільшення надходжень завдяки продовженому мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу, запровадженню нових електронних сервісів та підвищенню якості послуг.

В області працює понад 29 тисяч фізичних осіб – підприємців. Більшість надають перевагу другій групі (16,7 тис. «спрощенців»), трохи менше першій (6,7) та третій (5,9 тис.) П’яту групу обрали 8 суб’єктів господарювання.

Що стосується юридичних осіб, то в 2013 році на обліку в органах Міндоходів області перебувало 3,5 тис. підприємств, які працюють на єдиному податку.

Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Житомирській області