Хто ж насправді в нас основний “каральний орган” в Україні

Є різні визначення поняття держави. Власне, зупинимось на короткому та зрозумілому, що держава — це суверенне політичне утворення з визначеними територією, господарством і політичною владою.

Як зазначає Основний Закон України, Конституція в статті 5: Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу.

Звичайно, влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Та при цьому ключовим є те, що саме “народ здійснює владу через…” них.

Отже, при доведених фактах узурпації повноважень влади, використання становища перебування в органах державної влади чи місцевої задля власної вигоди, крадіжок грошей платників податків, терору та чинення злочинів, та при сприянні або не бажанні викривати ці факти та карати винних, згідно законів України, контролюючими органами виконавчої чи судової гілки, через які, повторюсь, народ здійснює владу, громадяни мають право на безпосереднє здійснення влади, виконуючи функцію законодавчої, виконавчої та судової гілки в державі, визначивши, напр. через збори, віча чи подібне, представників цих напрямків влади в Україні заради покарання та усунення осіб, або цілих органів владних структур причетних до вищенаведеного.

Саме тому, основним “каральним органом”, якого справді чіпати неможна і не варто ні “руками”, ні чимось іншим – є УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД. І це необхідно пам’ятати усім і сьогоднішнім, і прийдешнім, яких народ призначив чи делегує в майбутньому здійснювати владу в державі Україна.