Кропивницький єдиний зі звільнених заступників мера Житомира не звільнив робочий кабінет

На сайті Житомирської міської ради з’явилося рішення від 25.02.2014 № 626 “Про внесення змін до складу виконавчого комітету Житомирської міської ради”.

Цим рішення з посади заступників міського голови звільнено Володимира Кропивницького, Юрія Мойсеєва та Наталію Леонченко.

Кропивницький пішов за власним бажанням, спочатку висловившись, що не може працювати поки в міськраді працює Півоварова, а потім назвав мера Дебоя негідником. Заступники Леонченко й Мойсеєв звільнились за згодою сторін. За ними за згодою сторін звільнилась Семенець. Також з міської ради йде начальник юрдепартамента Панченко та начальник управління по зв’язках із громадськістю Григор’єва.

Як стало відомо, Кропивницький після рішення ради щодо свого звільнення з посади не залишив кабінет заступника міського голови, окрім того в кабінеті заступника начальника житлового управління міської ради ще й досі працює помічник заступника міського голови Кропивницького. Леонченко, Мойсеєв, Семенець кабінети заступників звільнили.

Репортер Житомира зателефонував Володимиру Кропивницькому й попросив в двох словах озвучити позицію щодо намірів подальшого перебування на посаді заступника міського голови, або звільнення з цієї посади. Володимир Кропивницький відмовився від коментарів й поклав слухавку. Це може свідчити про наміри екс-заступника Дебоя зберегти посаду за часів Сухомлина.

Нагадаємо, саме Сухомлин й Боровська вимагали покарати винних у справі з постачанням в дитячі садки Житомира спреду, який здійснювала фірма, до якої причетний Володимир Кропивницький.

У виконкомі кажуть: між звільненням й подальшим призначенням через сесію конкретний громадянин має звільнити робочий кабінет.

Також нагадаємо, що саме нинішня влада неодноразово піднімала питання несумісності перебування депутата на посаді заступника міського голови, оскільки заступник за посадою входить у виконком, що суперечить законодавству, оскільки депутат ради (законодавчий орган) не може бути членом виконкому ради (виконавчий орган).

В цій ситуації є 3 варіанти:

1. Володимир Кропивницький складає мандат депутата міської ради й стає заступником міського голови й членом міськвиконкому;

2. Володимир Кропивницький відмовляється від амбіцій бути заступником міського голови й залишається депутатом;

3. Він стає заступником й залишається депутатом, кидаючи тінь на нову команду, яка називала цю ситуацію порушенням законодавства.