На Житомирщині найбільше подешевшали яйця, а подорожчали картопля та капуста

На Житомирщині на продовольчому ринку у січні найбільше подешевшали яйця, а подорожчали картопля та капуста.

Про це Репортер проінформували в управлінні статистики.

Так, яйця подешевшали на 29,5%, рис, борошно і крупи, сіль, прянощі та кулінарні
трави, соняшникова олія, макаронні вироби, свинина, м’ясо птиці, сало, чай, безалкогольні
напої, кава – на 2,3–0,4%.

Ціни на фрукти знизились загалом на 0,4%, у т.ч на цитрусові, сухофрукти, банани – на
2,1–1,8%.

Водночас яблука подорожчали на 3,7%.

Також, на 4,3% в цілому піднялись ціни на овочі, в основному, за рахунок
подорожчання картоплі – на 13,7%, капусти – на 11,3%, коренеплодів, цибулі та грибів і
овочів, вирощених з насіння, – на 3,4% і 2,4% відповідно.

Ціни на цукор зросли на 2,5%, на сири, морозиво, масло, сметану, кисломолочну
продукцію, молоко, фруктові соки, мед, шоколад, мінеральні та джерельні води – на 1,0–0,2%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими на 3,3%, зокрема, тютюнові
вироби – на 6,2%.

Загалом індекс споживчих цін по області у січні 2014р. до грудня 2013р. становив
99,9%, по Україні – 100,2%.