Підсумок вечірнього протистояння в Житомирі

Сьогодні ввечері вхід в будівлю житомирської облдержадміністрації забарикадували представники “Правого сектору”.

Радикальна молодіжна організація з сокирами, ланцюгами, битами виголошувала промови зі сходів житомирської ОДА, промовці говорили, що готові йти до кінця, тобто вмирати за Україну. Серед представників “Правого Сектору” – молодь.

“Правий сектор” пригрозив спалити міську раду, якщо силовики, які засідали в прес-центрі мерії, не вийдуть, та на вимогу радикалів не присягнуть на вірність українському народу.

В натовпі мирних жителів був помічений деякий острах, тому що не всі городяни морально делегували радикалів вчиняти такі дії від імені всієї громади.

Влада почула заклик радикалів і на Майдан Корольова вийшов мер Житомира Володимир Дебой з представниками афганських організацій. Від міського голови вимагали докласти всіх зусиль, щоб зупинити кровопролиття в Києві. Дебой повідомив, що їде на переговори до військових.

Після цього, “Правий сектор” вирушив через Михайлівську та Київську до пам’ятника Леніну, об який розбили декілька коктейлів Молотова, після чого повернулися до ОДА.

Також, на арені був присутнім “Демальянс”. Його представники хоч не такі радикальні, проте, один з лідерів цієї організації Дмитро Ткачук вчинив найрадикальніший крок – облив себе бензином й ледь не підпалив в знак протесту проти бездіяльності влади, яка не вживає заходів щодо зупинки смертей людей на київському майдані.

У вестибюлі ОДА – кухня, медпункт. На другий поверх всіх не пускають, очевидно, намагаючись зберегти майно від нищення й мародерства.

Лідери житомирської опозиції Сергій Сухомлин, Руслан Годований, Володимир Михалець та інші присутні в центрі подій на стадії радикалізму, але особливо не світяться, керують дистанційно, очевидно, чекаючи свого часу для виступу, щоб очолити процес.

Сьогодні на майдані чекали тітушок й беркут. Нічого такого не сталося, однак, все можливо, хоча, влада Житомира доволі мирна, про що свідчить те, що за місяці протесту міліція жодного разу не застосовувала проти мітингувальників навіть найменшу силу.

В той же час, у Києві гинуть люди, що наводить на думку про те, що влада такою ціною в нормальній країні не здобувається й не захищається.

Фото Житомир.інфо