Розвивати футбол на Житомирщині хочуть за допомогою соціалки, пропаганди та місцевого бюджету

Розвивати футбол на Житомирщині хочуть за допомогою соціальної реклами, пропаганди здорового способу життя і все це за рахунок місцевого бюджету.

Про це йдеться в розпорядженні губернатора Сергія Рижука за 5 лютого.

Згідно нього, визнається, що футбол в області розвивається неналежним чином. Причини, вважають в обладміністрації, в неефективній роботі обласної федерації футболу, відсутності програми розвитку, поганому стимулюванні гравців, суддів та тренерів та відсутністю відповідної матеріально-технічної бази.

Тому, вирішено, що райдержадміністрації дадуть свої проекти програми розвитку футболу. З цих пропозицій винесуть на сесію комплексну програму. Проведуть турнір “Шкіряний м’яч”.

А упродовж березня-грудня 2014 року у навчальних закладах усіх форм власності пройде пропаганда здорового способу життя, відмови від вживання алкоголю, тютюну та наркотиків, залучення дітей та молоді до занять фізкультурою і спортом, зокрема, футболом.

“Організувати спортивні секції і футбольні клуби при школах, коледжах та вищих навчальних закладах. Передбачити виділення з місцевих бюджетів додаткових коштів на виготовлення соціальної реклами, проведення спортивних змагань, заохочення кращих гравців, команд, тренерів та адміністрацій навчальних закладів”, – йдеться в розпорядженні.

Зазначимо, що в області, і згідно тієї ж інформації в розпорядженні, вже діють подібні програми та заходи, але,як зазначено вище, це не є достатнім методом для серйозного розвитку футболу в області.

Окрім того, вже декілька років триває конфлікт між різними футбольними організаціями та федераціями футболу в Житомирі.

Тому, яким чином ці заходи сприятимуть відновленню футболу і як в адміністрації збираються “розрулювати” конфлікти в розпорядженні не зазначено, правда, раніше, губернатор пообіцяв розвивати футбол “з нуля”.