У Житомирі японці з Фукусімської префектури знімають передачу про чорнобильську катастрофу

У Житомирі делегація з Японії, з Фукусімської префектури, яка перебуватиме на Житомирщині упродовж тижня, знімає передачу про чорнобильську катастрофу.

Фермери, представники громадської організації «Чорнобиль-Тюбу» та команда японського громадського телебачення NHK, знімають матеріал про життя мешканців області, найбільше постраждалої від аварії на ЧАЕС.

Для житомирян це особливі гості і давні друзі, які вже друге десятиліття надають гуманітарну допомогу постраждалому населенню та пожежним-ліквідаторам.

Таку цікавість фермери з м. Мінімісоми пояснюють тим, що вони мешкають на території Фукусімської префектури, яка підлягає відселенню через забрудненість після аварії на “Фукусімі-1” у березні 2011 року.

Досвід подолання наслідків Чорнобильської катастрофи для них неоціненний.

Фермери знайомляться з експериментом щодо очищення радіоактивно-забруднених земель за допомогою посіву ріпаку та відродження сільського господарства. Японсько-український проект «Ріпак для відродження Народицького району» втілювався в життя з 2007 по 2012 рр.

У рамках візиту гості побували на ЧАЕС, зустрілися з партнерами проекту з агроуніверситету.

Планують відвідати Народицький район, якому з японської сторони надається вагома допомога у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС.