У Житомирі записатись до лікаря можна буде через інтернет

У Житомирі з березня цього року записатися на прийом до лікаря можна буде самостійно через відповідний сайт в Інтернеті.

Про це Репортер повідомили в департаменті охорони здоровя обладміністрації.

У поліклініці № 2 центральної міської лікарні № 1 м.Житомира започатковано електронний реєстр пацієнтів, який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

За словами завідуючого поліклінікою Павла Журбенка, розроблення програми тривало два місяці, ще майже стільки ж часу формувалась електронна база пацієнтів.

Прикметно, що це нововведення здійснено виключно на кошти благодійників.

Як зазначила старша медична сестра реєстратури Алла Ільченко, програма впроваджується поступово. На сьогодні за допомогою програми вже записують пацієнтів на прийом. На часі – повна заміна традиційних карток на електронні.

“Аби ознайомитись з історією хвороби пацієнта відтепер лікарю не потрібно гортати товсту карту, а просто ввести прізвище пацієнта у комп’ютер. Натомість формування електронної версії історії хвороби відбувається за умов письмової згоди пацієнта на збір його персональних даних. Доступ до цієї бази даних є захищеним і конче обмежений з боку лікарів, що унеможливлює витік інформації”, – розповіла медсестра.

У разі відмови пацієнтів від внесення їхніх даних до електронної бази вони продовжуватимуть обслуговуватися за традиційною схемою, тобто користуючить паперовою картою історії хвороби.