Житомир може лишитись без води

За інформацією директора КП «Житомирводоканал» міської ради Михайла Ничипорука, документально підтверджена амортизаційна зношеність водогону ? 1200 мм на 100 % і незадовільний (аварійно-небезпечний) стан водогону ? 600 мм, повідомили Репортер в міській раді.

Як повідомив начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради Микола Дідківський, у випадку не виконання комунальним підприємством термінових заходів, направлених на проведення реконструкції водогону, може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, через яку місто лишиться без води.

Начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун наголосив: «Об’єкт водопостачання такої категорії повинен мати 100% дублювання. На сьогоднішній день у нас немає можливості забезпечити дублювання існуючого водогону. Для такої процедури потрібно близько 38 млн. грн. Ми змушені звертатися в область за допомогою, бо обласний центр може залишитися без води у випадку аварійності».

У свою чергу Микола Дідківський акцентував, що у разі припинення водопостачання для того, щоб забезпечити місто Житомир питною водою з розрахунку 10 л. на людину потрібно залучити 102 автомобілі, які будуть робити по чотири рейси в день.

Це за умови, що кожна людина буде отримувати виключно 10 л. води. Наразі в місті таких машин усього 52.

«Незважаючи на те, що ситуація ще не наблизилась до критичної, проте краще попередити, ніж потім мати наслідки масштабної катастрофи», – наголосив Микола Дідківський.