Сухомлину виділили кабінет, щоб він вивчав обов’язки

Хоч майбутній перший заступник ще офіційно не розпочав виконувати свої посадові обов’язки, проте вже із першого дня після свого призначення він займає робочий кабінет, проводить наради, працює із секретарем, – говорять у міській раді.

«Репортер Житомира» зацікавили підстави, відповідно до яких Сухомлину надано у розпорядження робочий кабінет. Секретар міської ради Любов Цимбалюк у відповіді на інформаційний запит повідомила, що Сухомлин С. І. «здійснює ознайомлення з функціональними обов’язками виконавчих органів міської ради в одному з кабінетів Житомирської міської ради» (а саме – в кабінеті колишнього першого заступника міського голови Галини Семенець, – ред.).

Наскільки це законно – ми дізнаємося від прокуратури м. Житомира, відповідний запит куди «Репортер Житомира» також відправив.

Нагадаємо, на разі робочий кабінет упродовж 2-х тижнів після звільнення займає також екс-заступник міського голови Володимир Кропивницький. Однак, у відповіді на інформаційний запит секретар ради Любов Цимбалюк інформує, що кабінет Кропивницького не використовується і зачинений.

«Репортер Житомира» переконався, що екс-заступник міського голови Володимир Кропивницький щоденно (до і після закордонного відпочинку) перебуває у кабінеті, до нього записуються відвідувачі, працює секретар, на дверях досі висить табличка з його прізвищем, а 12 березня 2014 року він також проводив особистий прийом громадян. Щоправда, сам Кропивницький стверджує, що він хворів.

За джерелами, Цимбалюк і Сухомлин дозволили йому «покурувати» сферою ЖКГ до моменту призначення нового профільного заступника. Володимир Кропивницький каже, що він як депутат міської ради має право займати кабінет в міській раді для здійснення депутатської роботи, тому він і займає кабінет заступника міського голови й працює до призначення нового заступника, щоб чесно й порядно передати йому справи, або залишитися, якщо депутати знову його призначать заступником.