У Житомирській області гастролери з Київщини грабують магазини

Трьох жителів Київської області затримали радомишльські міліціонери за підозрою у причетності до низки крадіжок з магазинів регіону завдяки пильності громадського активіста, який входив до складу патрульного наряду.

На підозрілий автомобіль у центрі міста Радомишля звернув увагу один з членів спільного патрульного наряду.

“Близько місяця тому було обікрадено мій магазин. Ми тоді переглянули з оперативниками записи камер відеонагляду й на одному з них був зафіксований схожий автомобіль: четвірка з причепом,” – розповідає приватний підприємець, член громадського формування Іван Вікторович.

“Ми тоді перевірили власників усіх схожих транспортних засобів, зареєстрованих на території району та області, однак позитивного результату це не принесло”, – продовжує начальник Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Тетерський. – Тож досудове розслідування тривало.

До присутності схожої машини уночі неподалік іншого магазину активіст поставився уважно й поділився своїми підозрами з іншими членами патрульного наряду.

Поспостерігавши певний час за підозрілим авто, правоохоронці переконались, що дії незнайомців носять, принаймні, дивний, якщо не протиправний характер.

Два пасажири четвірки вийшли в центрі міста й направились до магазину побутової техніки. Водій поспішив зникнути з місця й скерував автівку у сторону райвідділку міліції.

Як згодом з’ясувалось, він мав контролювати, коли виїде на виклик патрульний наряд міліції, допоки його спільники обкрадатимуть торгівельний заклад, і вчасно їх попередити про небезпеку.

Відтак затримали трійцю на виїзді з міста із щойно викраденими речами у причепі.

Як з’ясувалось, затримані жителі Київської області, 20, 26 та 38 років. Розбивши скло у вікні підсобного приміщення, вони залізли до магазину побутової техніки й частину з неї викрали.

Під час їх затримання усе було вилучено й згодом буде повернуто власникові.

За вчинені злочини крадіям світить 6 років тюрми.