В дитсадку Сінгурів дитину лякали підвалом з щурами, – мама Анна Плис

Плис Анна, мама 4-річного сина, який з осені 2013-го року відвідував середню групу ДНЗ «Водограй» села Сінгурі Житомирського району, змушена була забрати сина з дитсадка через, на її переконання, тиск завідуючої закладу та погіршення психологічного стану дитини.

Про це Репортеру Житомира розповіла Анна Плис, яка 19 березня 2014-го року направила скаргу в районний відділ освіти.

Мати каже, що неодноразово спілкувалася з вихователями, намагалася вирішити ситуацію мирним шляхом.

Жінка розповідає, син справді часто не відвідував дитячий садочок й не лише через хвороби, а й тому, що став боятися туди йти, пояснюючи свій страх тим, що його закриють у підвалі з щурами (перед денним сном така настанова, щоб спав й не крутився), що якщо погано себе поводитиме – його здадуть в інтернат, лякали тим, що не заберуть додому, якщо погано триматиме олівець в руках.

Всі ці обставини мати виклала в скарзі.

Відповіді вона поки не отримала, натомість в дитсадку, з її слів, швидко провели опитування, яке засвідчило, що батьків влаштовують методи виховання в цьому навчальному закладі.
Мати каже, у неї немає доказів, бо все зі слів дитини, але це не значить, що її слово нічого не важить. Тому вона добиватиметься справедливості в вищих контролюючих органах.

«Я не можу залишити сина самого в кімнаті дома – боїться залишатися сам, кричить. Треба покидати роботу, щоб реабілітувати дитину після дитсадка», – стверджує мама 4-річного Матвія.