40 днів за Небесною Сотнею. В Житомирі спільна молитва, сльози, захоплення подвигом, переосмислення історії. Відео. Фото

У Житомирі священники й городяни провели спільну молитву за загиблою на Майдані Небесною сотнею.

31 березня 2014 року – 40 днів від смерті цих людей, які не побоялися віддати найдорожче – своє життя за гідне майбутнє України, тобто за всіх нас.

40 день після смерті визначає місце, де буде знаходиться душа до Другого пришестя, коли їй і буде назавжди визначено місце перебування.

З поведінкою душі після смерті пов’язано багато звичаїв. Бажаючи надати посильну допомогу душі померлого, його близькі влаштовують по закінченні 40 днів після смерті поминки, на яких поминають його, моляться про його душу. Цим вони допомагають душі померлого пройти всі випробування і отримати деяке полегшення перед Господом.

Ця кількість днів не випадкова, вона пов’язана з великими датами в Святому Письмі. Наприклад, Ісус Христос протягом тих же сорока днів постив у пустелі, спокушуваний демонами, 40 днів перебував на землі після воскресіння Господь зі своїми учнями, 40 днів перебував на горі Мойсей, перш ніж прийняв від Господа священні скрижалі.

Загиблі в боях за Україну на Майдані та інших місцях, навіть якщо на їхній крові до влади прийшли ті, хто ніколи б не пішов у бій, а лише використав народ, вчинили так, як веліло їм серце, а отже зробили одних з найбільш богоугодних вчинків – віддали своє життя за братів своїх.

Під час панахиди сльози котилися з очей як жінок, так і чоловіків.