МВС вже кличе колишній “Беркут” назад

МВС України кличе колишніх бійців “Беркуту” назад до лав міліції.

Відповідне звернення розміщене на офіційному сайті міністертсва.

Їх закликають забути образи і об’єднатись заради України.

“Ми, члени Колегії МВС України, звертаємося в першу чергу до колишніх працівників «Беркуту». Ви завжди були елітою сил правопорядку. Ви не шкодували своїх сил та життя заради захисту людей. Тепер Мати-Україна потребує Вашої допомоги та участі як ніколи”, – йдеться в повідомленні.

“Нехай вчора «Беркут» і «Самооборона» були по різні сторони барикад. Тепер, перед лицем зовнішньої агресії всі громадяни мають пам’ятати, що вони є діти єдиної української землі, забути будь-які взаємні образи, вгамувати всі особисті амбіції”, – зазначають члени Колегії.

Нагадаємо, міністр Аваков своїм наказом розформував спецпідрозділ МВС “Беркут” через їхню активну участь в побиті та знущанні над майданівцями. Деякі бійці звинувачуються в безпосередній участі в розстрілі людей.

На даний час, за позовом активіста, прокуратура розпочала досудове розслідування про перевищення службових повноважень “беркутівцями”.

Правда, які результати цього розслідування, допоки невідомо.

А от на базі колишнього житомирського “Беркуту” створять інший загін, куди входитимуть 60 чоловік. Зі старого складу туди увійдуть 42 бійця, які пройшли переатестацію.