На Житомирщині попри саботаж чиновників проводять турнір «Шкіряний м’яч»

На футбольних стадіонах області відбулися матчі третього етапу турніру «Шкіряний м’яч».

Ігри пройшли в Романові, Лугинах, Радомишлі, Коростені, Малині, Брусилові, в Бердичівському та Житомирському районах. Про це інформує
прес-служба ЖОФФ.

Загалом в третьому етапі турніру змагалися 88 команд (по 4 від кожного району – 2000, 2001, 2002 і 2003 років народження).

Півфінали турніру відбудуться 11 квітня в Бердичеві та Коростені.

Тепер щодо дьогтю в меді: на змагання не прибули 24 команди з Овруцького, Любарського, Андрушівського, Червоноармійського, Коростишівського та Попільнянського районів.

Нагадаємо, на Житомирщині чиновинки, яку курують сферу спорту, прагнуть самостійно розподіляти кошти, які держава виділяє на футбол, яким займається недержавна організація – ФФУ. Для цього вони створювали свої федерації. На Житомирщині ФФУ визнає обласну федерацію футболу, яку очолює Олександр Коцюбко.

Керівники вищезазначених районних управлінь освіти і науки, а також сім’ї, молоді та спорту, з якими ЖОФФ підписала і скріпила печатками регламент «Шкіряного м’яча», не виконали зобов’язань – не надали транспорт для дітей. Частина команд приїхала на турнір своїм ходом, хоча згідно всеукраїнської програми «Шкіряний м’яч», гроші на це виділяються.

«Куди поділися гроші і навіщо платники податків платять зарплату чиновникам цих управлінь? Чому на зарплату і премії гроші є, а на найсвятіше – на наших дітей, у них грошей немає», – запитує голова ЖОФФ Олександр Коцюбко.

З його слів, районні управління освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту були поінформовані про проведення зональних змагань , їм були вислані регламенти турніру «Шкіряний м’яч». Однак ці керівники проігнорували змагання, що й робили впродовж останніх шести років.

Натомість Коцюбко привітав дітей, їх батьків та всіх, хто брав активну участь в організації турніру «Шкіряний м’яч» з відновленням цих прекрасних змагань.

«Нарешті діти з усієї Житомирщини ганяють м’яча на полях нашої області і радіють новим знайомствам. Це і є щастя, справжнє дитяче щастя», – підсумував голова ЖОФФ.